Magyarország - Macaristan - Мађарска

Navigáció
Főoldal
Törökország
Főzőcske
Rádióamatőr
Geocaching
Bütykölős
Fotó galéria
Videó galéria
Fórumok
Letöltések
Linkgyűjtemény
Hír kategóriák
Kapcsolatfelvétel
Vendégkönyv
Keresés
Világóra
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
____________________________
Regisztráció és bejelentkezés után az alábbi többlet funkciók érhetőek el:

- ÜZENŐFAL: írhatsz az üzenőfalra
- FÓRUM: írhatsz a változatos témájú fórumokon
- CHAT: chat-elhetsz a bejelentkezett tagokkal
- HOZZÁSZÓLÁS: megjegyzést írhatsz a cikkekhez, hírekhez
- HÍRLEVÉL: ha feliratkozol, az új tartalmakról automatikus értesítést kapsz az e-mail címedre. Max. napi 1 levél!

Az automatikus regisztrálást - a megszaporodott spammerek miatt - felfüggesztettem! Ha regisztrálni szeretnél, írj egy levelet a kapcsolatfelvétel menüpontban a felhasználó neved, és e-mail címed megjelölésével.
Hírlevél
Ha fel szeretnél írtakozni előbb regisztrálj az oldalon.
Legújabb cikkek
07. Nőnapi tél - A...
08. gözleme - videó
06. Parkok, múzeum...
05. Ulus, óvárosi ...
02. Bosszantó, hog...
Fórumtémák
Legújabb témák
Törökország
TA0 - IOTA AS-154 - ...
Tisztességes munka m...
"török-magyarok" gye...
BURABU 2011 fejtörő
Legnépszerűbb témák
Nincs létrehozva fórumtéma
____________________________

Legújabb hozzászólások megjelenítése ____________________________

Az oldal látogatói:
Látogatók száma
Google PageRank
infó Rólad
IP

A weblaphoz a tárhelyet a VIACOM kft biztosítja
__________________________
from hungarian language translate to:

törökországi élményeinket a TÖRÖKORSZÁG menü alatt olvashatod .

Örömmel olvasnánk a VENDÉGKÖNYV-ben a honlappal kapcsolatos véleményed, javaslatod.
Silent key memorial
ha5oj - október 02 2012 20:28:23
HAM - rádióamatőr (sonkarádió)

Silent key memorial

elnevezéssel egy új rádióamatőr versenykiírás jelent meg.


A verseny idén először november 1.-én 06-09 UTC között kerül megrendezésre, rövidhullámon 3,5 és 7 MHz-en CW üzemmódban.


A verseny kiírását a LETÖLTÉSEK / RÁDIÓAMATŐR VERSENYEK menüpont alatt találjátok magyar és angol nyelven.

info: www.mrasz.hu

Atatürk - Budapesten is!
ha5oj - szeptember 29 2012 17:46:24
MTI hír

Ankarában - pontosabban egész Törökországban - már hiányérzetünk támad, ha 500 méteren belül nem látunk Atatürk szobrot vagy képet.

Hírek képei: ataturkpark1.jpgNéhány perce olvastam a hírt az MTI honlapján, hogy már Budapesten sem fog hiányozni a Törökök Atyja, legalábbis, ha Kispesten járunk:


Dr. Salih Kenan Şahin Pendik polgármestere (Pendik İstanbul egy városrésze, 609535 lakos, 188,8km2 , Kispest testvérvárosa) és Tarnai Richárd, Kispest országgyűlési képviselője felavatják Mustafa Kemal Atatürk szobrát az Emlékpark névadási és szoboravatási ünnepségén Kispesten 2012. szeptember 29-én.

 

Hírek képei: ataturkpark2.jpgGajda Péter, a XIX. kerület polgármestere arról tájékoztatta az MTI-t, hogy délelőtt az eredeti tervek szerint Kemal Atatürkről nevezték el a Fő utca Üllői úti végén található pihenőparkot. Szavai szerint az ünnepség békés volt, s bízik abban, hogy a park "leginkább a békéről, barátságról és a testvérvárosi együttműködésről fog szólni". A pihenőparkot a kerületi önkormányzat mintegy 73 millió forintból alakította ki. A fejlesztés után 3600 négyzetméterrel nőtt a kispesti zöldfelületek nagysága, összesen harminc négyzetméteren virágágyakat alakítottak ki és több mint ezer cserjét, valamint 54 örökbe fogadható fát ültettek. Emellett automata locsolóhálózatot építettek ki és 17 új lámpaoszlop van a területen. Hét belső világítású infopultban régi kispesti fotók láthatók, továbbá padokat, biciklitárolókat helyeztek ki és ivókutat építettek.

MTI Fotó: Marjai János

forrás: www.mti.hu

Hírek képei: kispest_logo.jpgHírek képei: pendik_logo.jpg

Budapest - Kispest                                       İstanbul - Pendik


Friss fokhagymát tessék !
ha5oj - szeptember 19 2012 18:09:22
Ankara news

Kastamonu sarımsak

Törökországban mindent házhoz visznek. Napi műsor, hogy valaki autóval, biciklivel, kézi kocsival vagy gyalogosan kínálja portékáját fennhangon, miközben megy végig az utcán. Ezek már olyan megszokott hangok, mint a müezzin, szinte fel sem figyelünk rá, hacsak nem akarunk venni valamit. (erről rövidesen írok).

Hírek képei: fokhagyma1.jpgMa délután viszont egy új, eddig ismeretlen hangra lettem figyelmes: Kastamonu sarımsak Kastamonu sarımsak Kastamonu sarımsak jött a hang egy furgonból, majd megállt szinte a házunk előtt. Kivételesen ez a hang érthetően kínálta a portékáját, Kastamonu tartományból származó fokhagymát.

Kastamonu Ankarától nem messze, 200km-re levő kisváros (mindössze 91000 lakos), és itt minden a fokhagymáról szól. Még nem jártunk itt, így saját élményt nem tudok mondani róla, de a hírek szerint már messziről fel lehet fedezni az illatról. A helyi kolbászba is "ipari mennyiségű" fokhagymát tesznek a rossznyelvek szerint. Természetesen van fokhagyma fesztivál is minden évben, de sajnos mindig augusztus végén, így a nyaralás miatt erről lemaradunk.Hírek képei: fokhagyma2.jpg

Hírek képei: fokhagyma3.jpgNos ezekszerint beérett az idei termés, elkezdték kihordani a friss fokhagymát. A furgon degeszre pakolva érkezett, de rögtön megrohanták az utca lakói, és mindenki egy-egy nagy szatyorral vitt belőle. Ha ennyire kelendő, lehet, hogy nem kell túl sok utcát végigjárnia, mire eladja ezt a pár köbmétert! Látszik, hogy ez az egyik kedvenc fűszer Törökországban!

Tanévnyitó Ankarában
ha5oj - szeptember 17 2012 22:21:10
Ankara news

Nem akarom cukkolni a magyar diákokat (dehogynem, különben nem írnám), de itt Törökországban csak ma, szeptember 17.-én volt a tanévnyitó!

Hírek képei: tanevnyito1.jpgLehet, hogy az ország melegebb időjárása az oka, de itt bizony csak szeptember második felében kezdődik az iskola. A közelünkben levő intézményben az elmúlt héten már volt egy kis nyüzsgés, talán beiratkozások, na meg az épület külső festése, amit itt is a szünet legvégére hagynak. Ma viszont reggel 9 órára összegyűlt a diáksereglet meg a tanári kar, és a török himnusszal kezdetét vette a tanévnyitó ünnepség az iskola udvarán. Érdekes volt fentről látni! Az egészen kicsiket - elsősöket - bohócnak öltözött tanárbácsi és tanárnéni szórakoztatta az ünnepély idején. Az igazgató beszéde után a napi megszokott műsor következett, egy kisdiák előre mondott egy szöveget, melyet az összes gyerek ismételt utána. Ez valami ígéret lehet, hogy jól fognak tanulni, mert minden tanítási napot evvel kezdenek a gyerekek. Ezután egy másik gyerek mondott valamit, melyben feltűnően sokszor hangzott el Atatürk neve. (Sajnos a nyelvtudásom még nagyon messze áll attól, hogy ilyen hosszú és cizellált szöveget megértsek.) Végezetül a tanári kar minden tagja kapott egy szál virágot és egy puszit (igen, a férfiak is) az igazgatótól, majd a diákok felvonultak a tantermekbe.

A rendezvényről készült videót megtekinthetitek a video galériában itt.

Augusztus 30. a Győzelem napja
ha5oj - augusztus 30 2012 10:38:04
Ankara news

Hírek képei: ataturk_3.jpg   Hírek képei: ataturk_4.jpg

Augusztus 30.-án ünnepli Törökország a Győzelem Napját!

Ennek megfelelően nagy tömeg van a tengerparton, hiszen kis okossággal négy napos munkaszünetet lehetett csinálni az ünnepből, és a hétvégéből.

Hogy milyen győzelmet is ünnepelnek ma a törökök? Ezt CyberMacs álnévre hallgató névrokonom, aki Istanbulban lakik, annyira jól leírta, hogy nem cifrázom, itt a blogjának a linkje, olvassátok el!

(Kár, hogy nem Atatürk vezette a Trianon utáni Magyarországot, tökös legények voltak ezek a törökök, így kell ezt csinálni!)

HG1912PTTT
ha5oj - augusztus 24 2012 20:47:55
HAM - rádióamatőr (sonkarádió)

Hírek képei: 100evespuskas.gif

Egykori iskolám, a Puskás Tivadar Távközlési Technikum elődjét, a Posta Műszerész Tanonciskolát 1912-ben nyitották meg. A 100 évvel ezelőtti esemény és az azóta eltelt évszázad emlékére jelenik meg szeptember hónap teljes terjedelmében a HG1912PTTT hívójel (nem tévedés, PTTT).
CW-n HA5AUC és HA5BWW, míg digimódokban HA5LGO lesznek az operátorok.
QSL-ek az irodán keresztül, akik direkt lapot kérnek, azok HA5AUC-n, vagy digi-módban HA5LGO-n keresztül kapják meg, válaszboríték ellenében.
Az adatok a qrz.com-ban megtalálhatók.
Viszonylag "kemény" aktivitást ígérünk, HA5AUC 80 méter SSB-n is megtalálható lesz.


 

A rendezvényekről egyéb infók az iskola honlapján az alkalmi hívójel aktualitásairól információk a HA5KHC honlapján találhatók!

II. Nemzetközi Geocaching Nap 2012.
ha5oj - augusztus 16 2012 09:11:44
geocaching

II. International Geocaching Day 2012

 

Rohan az idő, elérkezett a II. Nemzetközi Geocaching Nap !
Idén augusztus 18.-án szombaton lesz a nagy nemzetközi esemény. Nagyon sok ország - köztük Magyarország is - készül rendezvényekkel, programokkal, alkalmi keresni valókkal.
A helyi "event caches" listák megtalálhatóak a GEOCACHING.COM EVENT CALENDAR oldalán. Kellemes találkozókat minden résztvevőnek! (mi idén sajnos nem tudunk részt venni az eseményen, épp aznap utazunk nyaralni a tengerpartra....és Törökországban más (sem) szervezett erre a napra "alkalmi kess-t")

Az eredeti meghívó a geocaching.com-tól:

Earn a souvenir as geocachers unite on August 18 to celebrate International Geocaching Day. It's a day devoted enjoying what you love — geocaching. Geocachers who log an "Attended" at an Event Cache or a "Found it" for another cache type on International Geocaching Day earn a souvenir for their Geocaching.com profile page.
Thousands of adventurers will attend one of more than 250 International Geocaching Day events around the globe. Check out the
 Geocaching.com Event Calendar to find an International Geocaching Day event near you. Don't forget to share pictures and stories from your International Geocaching Day adventures on the official Geocaching.com

Javasolt megjelenítő felbontás: minimum 1280 * 720 ("szélesvásznú" kép)
A böngészőben a lapok helyes megjelenéséhez a JAVA-t és az ActivX vezérlőket engedélyezni kell!
Az oldalon megjelenő írások, fotók a szerzők tulajdonát képezik. Azokat kizárólag engedéllyel, változatlan formában és tartalommal, a forrás megjelölésével lehet felhasználni!

Türkiye - Törökország

Current time in Ankara, Turkey

Űr időjárás - Space weather


Hullámterjedési előrejelzés by: HA8KUC

HAM RADIO

    DXcluster     ReversBeacon

hallgasd a rádióamatőröket WEB-en: websdr.hu

Solar-Terrestial data

Európai repülőjáratok online térképe

Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

ha5oj 
08/12/2017 07:37
Sziasztok! Január végéig - kb hetente változó QTH-ról ZL/HA5OJ hívójellel vagyok hallható. Magyar idő szerint reggel 6-7 órától 12-13 óráig, valamint este 8-9 óra között. Időeltolódás +12 óra az én javamra! 7-50MHz között 100W és vertical.

ha5oj 
27/07/2016 00:08
Sziasztok! július 24-től augusztus 5-ig ZA/HA5OJ hívójellel vagyok hallható az esti órákban, CW üzemmódban a 7MHz feletti sávokban!

ha5oj 
11/04/2016 17:19
Hi Ed! Én is köszönöm, örültem, hogy sikerült! 5AUC-t sajnos csak egyszer hallottam, nem az övé volt a freki....pedig jól szólt

11/04/2016 16:02
Kösz a HSK qso-t!

22/01/2016 15:13
Köszönöm.

ha5oj 
21/01/2016 21:04
Ed, még folyik az értékelés, rövidesen meglesznek az előzetes eredmények!

19/01/2016 06:24
Még nincsenek előzetes eredmények a honlapon. Ha megvan, küldd el a címemre.

ha5oj 
18/01/2016 22:29
Az értékelésben veszek részt...... utóellenőrzök. Na meg a weblapra teszem fel az elfogadott anyagot.

18/01/2016 09:44
Te csinálod az RHBP-t?

ha5oj 
12/01/2016 10:35
Lesz hívójel is (addig pedig a CEPT: YU/HA5OJ). Már nyomozgatok a neten, hogy a belgrádi klubok közül van-e, ahol magyarul (is) beszél valaki...... eddig sikertelenül, bár több klubot találtam. (azt gondoltam, Nándorfehérváron még vannak magyarok dühös )

ha5oj 
12/01/2016 10:32
Hali Ed! Eddig összesen 2 hetet voltunk Belgrádban (decemberben), majd otthon karácsony, újév, itteni karácsony. Tegnap előtt jöttünk vissza. Most már van internet is. Az antenna helye megvan a tetőn, rövidesen felkerül. A rádió addig a sarokban pihen Smile

10/01/2016 07:15
YU1CA, Belgrád. Van ott is élet.....

09/01/2016 19:55
Lesz hívójeled is? A rádiód megvan még? röhög

ha5oj 
04/01/2016 10:13
Átköltöztünk Belgrádba, de Törökország a szívünköz nőtt (eddig is ott volt a török zászló a macedónnal) taps

04/01/2016 01:58
Akkor most honnan is????

Mi nem bagózunk....
....ugye te sem?
Nemdohányzó honlap - www.dohányzás.hu