Magyarország - Macaristan - Мађарска

Navigáció
Főoldal
Törökország
Főzőcske
Rádióamatőr
Geocaching
Bütykölős
Fotó galéria
Videó galéria
Fórumok
Letöltések
Linkgyűjtemény
Hír kategóriák
Kapcsolatfelvétel
Vendégkönyv
Keresés
Világóra
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
____________________________
Regisztráció és bejelentkezés után az alábbi többlet funkciók érhetőek el:

- ÜZENŐFAL: írhatsz az üzenőfalra
- FÓRUM: írhatsz a változatos témájú fórumokon
- CHAT: chat-elhetsz a bejelentkezett tagokkal
- HOZZÁSZÓLÁS: megjegyzést írhatsz a cikkekhez, hírekhez
- HÍRLEVÉL: ha feliratkozol, az új tartalmakról automatikus értesítést kapsz az e-mail címedre. Max. napi 1 levél!

Az automatikus regisztrálást - a megszaporodott spammerek miatt - felfüggesztettem! Ha regisztrálni szeretnél, írj egy levelet a kapcsolatfelvétel menüpontban a felhasználó neved, és e-mail címed megjelölésével.
Hírlevél
Ha fel szeretnél írtakozni előbb regisztrálj az oldalon.
Legújabb cikkek
07. Nőnapi tél - A...
08. gözleme - videó
06. Parkok, múzeum...
05. Ulus, óvárosi ...
02. Bosszantó, hog...
Fórumtémák
Legújabb témák
Törökország
TA0 - IOTA AS-154 - ...
Tisztességes munka m...
"török-magyarok" gye...
BURABU 2011 fejtörő
Legnépszerűbb témák
Nincs létrehozva fórumtéma
____________________________

Legújabb hozzászólások megjelenítése ____________________________

Az oldal látogatói:
Látogatók száma
Google PageRank
infó Rólad
IP

A weblaphoz a tárhelyet a VIACOM kft biztosítja
__________________________
from hungarian language translate to:

törökországi élményeinket a TÖRÖKORSZÁG menü alatt olvashatod .

Örömmel olvasnánk a VENDÉGKÖNYV-ben a honlappal kapcsolatos véleményed, javaslatod.


+02. Bosszantó, hogy sehol egy kégli......

Bosszantó, hogy sehol egy kégli !

 Már az október és a november eleje is a lakáskeresés lázában telt. Bújtam az Internetet kiadó lakások után kutatva, de sajnos csak vajmi kevés ingatlan ügynökség hirdetett a hálón és azok sem angol nyelven. Végül mégis csak találtam egyet, meg pár tulajdonos által hirdetett lakást is. Ezeknek a képeit nézegettem, de mivel az utolsó pillanatig bizonytalan volt, hogy mikor érkezünk, konkrétumot egyikkel sem tudtam megbeszélni.


Nehezítette a keresést, hogy ismeretlen terepen kellett megtalálnunk a számunkra ideális lakhelyet. Itt a kerületek nevei, azon belül a kisebb területi egységek elnevezései nekünk semmit sem mondanak. Gondoljatok csak bele, mennyi másodlagos információ van amögött az egyszerű kijelentés mögött, hogy kiszemelt lakás a XII., vagy VIII. kerületben van-e. Vagy a kisebb területi egységek nevei. Ha nekünk mondják azt, hogy a lakás Pasaréten, vagy Rákospalotán, vagy Ferencvárosban van, lelki szemeinkkel azonnal el tudjuk helyezni a térképen. S ez még mind nem minden. Mivel nagyjából fejünkben van a közlekedési hálózat térképe is, azonnal meg tudjuk mondani, hogy ha teszem azt nekem az V. kerületi Alkotmány utcába kell menni dolgozni, akkor jó-e nekem, vagy nem jó, ha Kelenföldön lakom. Mennyi idő alatt fogok odaérni, hányszor kell átszállnom, egyáltalán milyen járművekkel jutok oda? Na de itt? Mit mond nekem Gölbaşi vagy Altındağ kerület? Nos, mondanom sem kell semmit. De hát hogyan válasszam így meg, hol is szeretném leélni az életemet három évig? Ez ugyebár nagy idő, nem mindegy milyen környezetben tölti az ember.

Cikkek képei: eloszoba.jpg

Másik nagy talány a kiadó lakások mérete volt. Már itthon feltűnt, hogy a legtöbb kiadásra kínált lakás hatalmas alapterületű. A 120-130 nm-es már a kisebbek közé tartozik, a 90-100 nm-es ritkaság, az alatt meg nem is láttam kiadó lakást a kínálatban. Feltűnt az is, hogy a lakás legalapvetőbb jellemzője az, hogy hány hálószoba van a nappalin felül. Magyarul a lakásokat kb. így hirdetik: 2+1 szobás, 3+1 szobás, 4+1 szobás, stb. Ez annyit tesz, hogy 2, 3, vagy 4 hálószoba és nappali. És ne gondold, hogy 4-nél megáll a számozás. A legtöbb, amit láttam, talán 6+1-es volt. Magam részéről egy 2+1-esben gondolkodtam. Legyen külön hálószoba, és jó lenne egy kis vendégszoba is. Otthon is kb. ilyen beosztású lakásban lakunk, csak ott a vendégszoba dolgozó. Igen ám, de a mi 2+1-esünk összesen kb. 60 nm, a hálószobák (már ha szobának lehet nevezni ezeket) 10-11 nm-esek, és a konyha benn van a nappaliban. Itt először is az tűnt fel, hogy alig-alig van 2+1-es lakás, és ha van is, legalább 120 nm. Na persze, mert a konyha mindig külön van, mindig benne van az étkezőasztal, és a hálószobák legalább 20 nm-esek, a nappali meg mindig impozáns és tágas.

 

Cikkek képei: nappali1_p.jpg

Már az első szabad hétvégén randit beszéltem meg az ingatlanos hölggyel, aki asszisztense kíséretében hatalmas paksamétával a hóna alatt érkezett. Az első napra vagy 10 lakás bemutatása esett. Egyik helyről a másikra gépkocsival mentünk, természetesen külön sofőrrel. Itt aztán biztosan igaz a mondás, hogy mindent az ügyfélért. Ha belegondolok, három ember töltötte azzal a szombat délelőttjét, hogy megtalálja a nekem legjobban megfelelő lakást. Estére, persze már arra sem emlékeztem, hogy mit láttunk először. Hogy merre jártunk, arra meg végképp nem. Sebaj, hamarosan szépen megérkeztek e-mailben a látott lakások részletes leírásai, fényképekkel, képekkel, árakkal. Ez nagyon hasznosnak bizonyult, mert a képek alapján már sikerült beazonosítani a látott lakásokat, a címet a Google-ba beírva, pedig a földrajzi elhelyezkedésről, közlekedésről kaphattam képet. Már másnap hívtak is, sikerült-e találnom valamit, ami teszik. Mondtam, hogy nagyon szépek a lakások, de az a baj, hogy nagyon nagyok, és nagyon drágák, én kisebb összegben gondolkozom. No, ehhez az is hozzátartozik, hogy az elején sajnos elkövettem egy hibát. Ennek lényege, hogy a céggel, aki engem szerződtetett megállapodtunk egy keretben, amin belül a lakhatásommal kapcsolatos költségeket fedezik. Az első, amit az ingatlanos hölgy kérdezett, hogy mennyi a keret. Én meg naivan rávágtam, hogy mennyi. Nos, ebből az lett, hogy az összes lakás bérleti díja, amit megmutatott, a keret fölött volt úgy 30%-kal, annyit még biztos rá tudok szánni alapon. A kommunikációs hiba ott volt közöttünk, hogy én nemhogy nem szerettem volna 30%-kal többet szánni erre a dologra, hanem a „keret” nálam azt jelentette, hogy a rezsi is jöjjön ki belőle. Így aztán még két, vagy három közös út, és kb. további 20 lakás megnézése után sem sikerült megtalálni az „igazit”.

Cikkek képei: konyha_p.jpg

Közben kiderült, hogy az irodánk hamarosan a város egy másik végébe költözik, így felvetődött, hogy arrafelé kellene nézelődnünk. Itt is megnéztünk néhány lakást, de mindegyiket túl nagynak és továbbra is drágának találtam. Ezek között volt az a lakás is, amibe Pisti első látásra beleszeretett, és ami végül is az otthonunk lett. Mikor este a szokásos módon megkaptam az aznap látott lakások leírásait a képekkel, mindjárt továbbítottam Pistinek. Este megbeszéltük, mondtam, hogy semmi különösen jót nem láttam, nagy mindegyik, és drága is. Legnagyobb meglepetésemre, Pisti a legnagyobb lelkesedéssel kérdezte. „És az, amelyiknek szaunája is van, ami a hálószobából nyílik?” Ej, menj már! Minek nekünk az? Különben is nagyon nagy (170 nm) és drága is. És mit fogunk csinálni benne ketten? Szó szót követett, megnéztünk még egy csomó lakást, eredmény semmi. Ez után már bármit küldtem, Pisti mindig csak azzal válaszolt, hogy ezek nagyon klasszak, „na de amelyikben a szauna van…”. Mivel közelgett a karácsony, és egyben hazautazásom napja, egy hirtelen gondolattól vezérelve azt mondtam az ingatlanos hölgynek, hogy ha meg tud állapodni ennek a lásnak a tulajával X összegben, akkor holnap aláírhatjuk a szerződést. Ez a bizonyos X jóval a többi lakás ára alatt volt, és kb. 30%-kal az alatt, amit a tulaj kért konkrétan ezért a lakásért- Én viszont szettem volna, ha a rezsi is kijön a keretemből. Másnap hív az ingatlanos hölgy, hogy kialkudta a kért árat, és legnagyobb meglepetésemre hozzátette, hogy ebben a „maintenance” is benne van, azaz a közös költség és a távfűtés díja. Leesett az állam, szó szerint nem jutottam szóhoz. Így lett 3 évre az otthonunk a Tbiliszi utca, ott is a leghatalmasabb és legimpozánsabb lakás, amit az elmúlt másfél hónap keresése alatt láttam, s ráadásul a legolcsóbban.

Cikkek képei: nappali2_p.jpg

Amit akkor még nem is tudtunk, csak januárban megérkezve fedeztünk fel, hogy Pisti megérzése a tökéletes választáshoz segített minket hozzá. Ötven méteren belül van a pék, a hentes, a zöldséges, a halas, a háztartási aprócikk bolt. A „shopping center”-hez pedig kemény 500 m-t kell gyalogolni az utca végéig. Ami a legmeglepőbb, hogy a 170 nm-ben egy pillanatra sem érezzük úgy, hogy elveszünk benne.
Van egy szép, tágas nappalink, levegős hálószobánk, egy kis dolgozó szoba, no és egy szép vendégszobánk. Ugye értitek a célzást!

 

                 -  Jutka  -


Hozzászólások
#1 | eva - május 03 2011 18:01:47
Gratulálok az ügyes alkuhoz. Hiába, valószínüleg igaz amit olvastam, hogy azon a tájon muszáj alkudni, akár úgy is, hogy meghökkentően alá igérni a kért árnak. Szóval csak így tovább, és élvezzétek a szép lakást.
Most éppen nem tudom, fiú vagyok e vagy lány, mert az eredeti regisztrációmat Éva elorozta, így most én vagyok az Éva, de ez nem igaz.:)
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Felülmúlhatatlan! Felülmúlhatatlan! 0% [0 szavazat]
Nagyon jó Nagyon jó 100% [2 szavazat]
Jó 0% [0 szavazat]
Átlagos Átlagos 0% [0 szavazat]
Gyenge Gyenge 0% [0 szavazat]

Javasolt megjelenítő felbontás: minimum 1280 * 720 ("szélesvásznú" kép)
A böngészőben a lapok helyes megjelenéséhez a JAVA-t és az ActivX vezérlőket engedélyezni kell!
Az oldalon megjelenő írások, fotók a szerzők tulajdonát képezik. Azokat kizárólag engedéllyel, változatlan formában és tartalommal, a forrás megjelölésével lehet felhasználni!

Türkiye - Törökország

Current time in Ankara, Turkey

Űr időjárás - Space weather


Hullámterjedési előrejelzés by: HA8KUC

HAM RADIO

    DXcluster     ReversBeacon

hallgasd a rádióamatőröket WEB-en: websdr.hu

Solar-Terrestial data

Európai repülőjáratok online térképe

Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

ha5oj 
08/12/2017 07:37
Sziasztok! Január végéig - kb hetente változó QTH-ról ZL/HA5OJ hívójellel vagyok hallható. Magyar idő szerint reggel 6-7 órától 12-13 óráig, valamint este 8-9 óra között. Időeltolódás +12 óra az én javamra! 7-50MHz között 100W és vertical.

ha5oj 
27/07/2016 00:08
Sziasztok! július 24-től augusztus 5-ig ZA/HA5OJ hívójellel vagyok hallható az esti órákban, CW üzemmódban a 7MHz feletti sávokban!

ha5oj 
11/04/2016 17:19
Hi Ed! Én is köszönöm, örültem, hogy sikerült! 5AUC-t sajnos csak egyszer hallottam, nem az övé volt a freki....pedig jól szólt

11/04/2016 16:02
Kösz a HSK qso-t!

22/01/2016 15:13
Köszönöm.

ha5oj 
21/01/2016 21:04
Ed, még folyik az értékelés, rövidesen meglesznek az előzetes eredmények!

19/01/2016 06:24
Még nincsenek előzetes eredmények a honlapon. Ha megvan, küldd el a címemre.

ha5oj 
18/01/2016 22:29
Az értékelésben veszek részt...... utóellenőrzök. Na meg a weblapra teszem fel az elfogadott anyagot.

18/01/2016 09:44
Te csinálod az RHBP-t?

ha5oj 
12/01/2016 10:35
Lesz hívójel is (addig pedig a CEPT: YU/HA5OJ). Már nyomozgatok a neten, hogy a belgrádi klubok közül van-e, ahol magyarul (is) beszél valaki...... eddig sikertelenül, bár több klubot találtam. (azt gondoltam, Nándorfehérváron még vannak magyarok dühös )

ha5oj 
12/01/2016 10:32
Hali Ed! Eddig összesen 2 hetet voltunk Belgrádban (decemberben), majd otthon karácsony, újév, itteni karácsony. Tegnap előtt jöttünk vissza. Most már van internet is. Az antenna helye megvan a tetőn, rövidesen felkerül. A rádió addig a sarokban pihen Smile

10/01/2016 07:15
YU1CA, Belgrád. Van ott is élet.....

09/01/2016 19:55
Lesz hívójeled is? A rádiód megvan még? röhög

ha5oj 
04/01/2016 10:13
Átköltöztünk Belgrádba, de Törökország a szívünköz nőtt (eddig is ott volt a török zászló a macedónnal) taps

04/01/2016 01:58
Akkor most honnan is????

Mi nem bagózunk....
....ugye te sem?
Nemdohányzó honlap - www.dohányzás.hu