Magyarország - Macaristan - Мађарска

Navigáció
Főoldal
Törökország
Főzőcske
Rádióamatőr
Geocaching
Bütykölős
Fotó galéria
Videó galéria
Fórumok
Letöltések
Linkgyűjtemény
Hír kategóriák
Kapcsolatfelvétel
Vendégkönyv
Keresés
Világóra
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
____________________________
Regisztráció és bejelentkezés után az alábbi többlet funkciók érhetőek el:

- ÜZENŐFAL: írhatsz az üzenőfalra
- FÓRUM: írhatsz a változatos témájú fórumokon
- CHAT: chat-elhetsz a bejelentkezett tagokkal
- HOZZÁSZÓLÁS: megjegyzést írhatsz a cikkekhez, hírekhez
- HÍRLEVÉL: ha feliratkozol, az új tartalmakról automatikus értesítést kapsz az e-mail címedre. Max. napi 1 levél!

Az automatikus regisztrálást - a megszaporodott spammerek miatt - felfüggesztettem! Ha regisztrálni szeretnél, írj egy levelet a kapcsolatfelvétel menüpontban a felhasználó neved, és e-mail címed megjelölésével.
Hírlevél
Ha fel szeretnél írtakozni előbb regisztrálj az oldalon.
Legújabb cikkek
07. Nőnapi tél - A...
08. gözleme - videó
06. Parkok, múzeum...
05. Ulus, óvárosi ...
02. Bosszantó, hog...
Fórumtémák
Legújabb témák
Törökország
TA0 - IOTA AS-154 - ...
Tisztességes munka m...
"török-magyarok" gye...
BURABU 2011 fejtörő
Legnépszerűbb témák
Nincs létrehozva fórumtéma
____________________________

Legújabb hozzászólások megjelenítése ____________________________

Az oldal látogatói:
Látogatók száma
Google PageRank
infó Rólad
IP

A weblaphoz a tárhelyet a VIACOM kft biztosítja
__________________________
A pontos idő Új-Zélandon :
from hungarian language translate to:

törökországi élményeinket a TÖRÖKORSZÁG menü alatt olvashatod .

Örömmel olvasnánk a VENDÉGKÖNYV-ben a honlappal kapcsolatos véleményed, javaslatod.
Vízummentesen Törökországba
ha5oj - február 11 2014 19:34:30
Ankara news

Vízummentesen Törökországba!

INFÓ A BUDAPESTI TÖRÖK NAGYKÖVETSÉG HONLAPJÁRÓL:  

Embassy Announcement

 

Magyar Állampolgárokra Vonatkozó Vízummentesség , 10.02.2014

Magyar állampolgárokra vonatkozó vízummentesség

2014/5881 számú Miniszteri Bizottság döntése értelmében, mely 2014.02.07-én 28906 számú Hivatalos Közlönyben jelent meg, 2014. február 9-ével életbe lépett a magán útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok Törökországba történő vízmmentes belépése. A vízum nélküli beutazás szabályai a következők szerint történik.

  1. Magánútlevéllel rendelkező magyar állampolgárok turista céllal Törökországban, az első belépéstől számítva 180 napon belül maximum 90 napig tartózkodhatnak vízummentesen.
  2. Munkavállalói , tanulmányi , tudományos kutatói és egyéb céllal történő utazások esetében továbbra is Külképviseleteinken előre kell igényelni a belépéshez szükséges feltételekhez kötött vízumot, tehát ezekben az esetekben a vízumkötelezettség fennáll.

 

2014. február 10

Hírek képei: turkiyetopografya.jpg

Nem volt egy nagy összeg, mindössze 15 euro, viszont ezentúl nem kell sorba állni a vízum miatt a határon, ha netán elmaradt az elektronikus ügyintézés az utazás előtt. Mindenképpen gesztus a török kormánytól a testvéri magyar utazóknak - elvégre mindkét nép Attila, a hun vezér leszármazotta. De vehetjük úgy is, hogy a magyar túristák kaptak ajándékba a törököktől 11 üveg jófajta EFES sört (bizony, a török sör sajnos ilyen drága) !

10 000 fordulat a Föld körül
ha5oj - január 13 2014 09:30:01
MASAT-1 HÍREK

10 000 fordulat a Föld körül!

141 évvel ezelőtt 1873-ban, amikor megjelent Jules Verne: 80 nap alatt a Föld körül című regénye, még a 80 nap is elérhetetlen technikai bravúrnak számított, a könyvben bevetettek mindenféle új találmányt, és még így is csak pici trükkel (nem volt mindegy, melyik irányban lépték át a dátumválasztó vonalat, mert így nyertek 1 napot!) sikerült 80 nap alatt megkerülni a Földet. Manapság alacsony Föld körüli pályán (350-400km magasan) már kb. 90 percre rövidült ez az időtartam, vagyis naponta 16-szor, 80 nap alatt 1280-szor körbe lehet utazni bolygónkat, miközben naponta 16 napfelkeltét és napnyugtát láthatnánk, ha olyan szerencsések lennénk, hogy feljussunk mondjuk az ISS (Nemzetközi űrállomás) fedélzetére, vagy legalább élőben nézhetnénk mondjuk a MASAT-1 kamerájának képét.

És ha már MASAT-1, akkor egy jubileum: 2014. január 10.-én a késő esti órákban a picike magyar műhold megtette 10000. fordulatát a Föld körül!
Gratulálunk a műholdat készítő csapatnak a nagyszerű munkához, és kívánjuk, hogy a kis kocka még sokáig keringjen, és sugározza a hívójelét és telemetria adását az érdeklődők rádió készüléke felé!

Az alábbi hangfelvételt Bató Bandi HA6NN készítette a műhold 9998. fordulata alatt, amikor az Magyarország felett haladt el. A hallható "vartyogás" a műhold digitális telemetria adása, a képen látható információkat ebből hámozza ki a földi állomás számítógépe :Újévi jótanács - Óvakodj a Chilitől !
ha5oj - január 01 2014 14:50:39
BUÉK

Hírek képei: chili.jpgEgy újévi jótanács: Óvakodj a Chilitől !

No nem a képen láthatótól, avval nincs semmi bajom.....sőt, nagyon is szeretem a kis gonosz.... szupergonosz.... extra csípős, és a húúúúú b+ fajta kis paprikákat! De akkor miről is, és miért is írtam le a címben szereplő mondatot?

Íme a magyarázat:

A szilveszter esti bulira készülődve keresgéltünk a neten, és a szilveszteri szállásunk recepcióján, hogy hol lehetne eltölteni az éjfél előtti és utáni órákat egy kis táncikálással, pezsgőzéssel (nem írok várost, hiszen nem ők tehetnek róla, esetleg csak annyit, hogy Magyarországon töltöttük az év végét). Sajnos nem volt túlzottan nagy választék, a szálláshelyek jelentős része ugyanis a saját vendégeinek szervezte a bulit. Az egyéb vacsora + buli sem volt igazán nyerő, mert mindenhol "lakodalmas-mulatós-rock" zenét igértek, ami nem a mi műfajunk. Végül a választás a RetróDiscóra esett, a honlapjuk szerint a 70-80-90-es évek zenéjére számíthattunk. Itt ugyan vacsora nem szerepelt a kínálatban, de elötte szerencsére egy jó kis újévi malacsültet magyaros párolt káposztával, és némi rozé borral sikerült magunkba táplálni, csak hogy legyen energia a táncikáláshoz. Nem....ez még nem volt chilis, nem evvel volt a probléma, nagyon finom volt. A probléma a RetroDiscóban kezdődött. Először is élő zene volt, dizsi helyett. És hát...... ugyan volt zene az ígért évjáratokból is, de teljesen felismerhetetlen formában. A műsor elején bekapcsolták a dobgépet, és ez változtatás nélkül működött végig. A jó kis számok teljes megerőszakolása volt, amit ez a banda művelt (talán egyedül Zámbó "C" Jimy számait nem tudták elrontani, azt már Jimy megtette eredetileg, amikor "megalkotta" azokat) ! Éjfélkor már azt vártuk, hogy a dobgépet a Himnuszra sem kapcsolják ki, de szerencsére azt (még) nem írták át. Utólag belegondolva persze lehet, hogy egyszerűen csak a jogdíj fizetését ússzák meg ilyen módon, mert az ARTISJUS nevű vérszipolyozó, naplopó bűnszövetkezet sem ismer rá a számokra, pedig azok aztán igazán kreatívak, ha harácsot (törökül: haraç - ejtsd: haracs) akarnak szedni!

 Hírek képei: chilibuli.jpg volt a banda neve..... jól megjegyeztük magunknak!
  Jótanács: Aki zenére vágyik, kerülje a Chili-t, ezeket a zene-gengsztereket!

BUÉK 2014
ha5oj - december 30 2013 22:56:14
BUÉK

 


Hírek képei: buek_1.gif


Hírek képei: buek_2.gif


 


MINDEN KEDVES OLVASÓNKNAK


EREDMÉNYEKBEN GAZDAG


BOLDOG ÚJÉVET KÍVÁNUNK


 


Mutlu Yılbaşı Kutlu OlsunKellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk!
ha5oj - december 23 2013 23:47:59

Hírek képei: csengo1.gif


Hírek képei: karacsonyfa.gif


 


 


 


 


 


minden kedves olvasónknak


kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk


Size Mutlu Noeller


merry Christmas


Hírek képei: szanko.gif

75 éve halt meg Atatürk
ha5oj - november 11 2013 21:19:46
Ankara news

 

75 éve halt meg Mustafa Kemal Atatürk

 

AtatürkAtatürkIdén kijut a törököknek a kerek évfordulókból. Alig 2 hete, október 29-én ünnepeltük a Török Köztársaság (Türkiye Cumhuriyeti) fennállásának 90. évfordulóját, tegnap pedig Mustafa Kemal Atatürk, a köztársaság megalapítója halálának 75. évfordulójára emlékeztek országszerte.

Mint tegnapi írásomban említettem, Törökországban minden évben egy percre megáll az élet november 10-én 9 óra 5 perckor. A törökök evvel emlékeznek Atatürk halálára. Az istanbuli Dolmabahçe palotában, Atatürk halálos ágya feletti óra is akkor lett megállítva, mikor Atatürk szíve megszűnt dobogni. Ilyenkor minden, és mindenki megáll egy percre, és Atatürkre emlékezik. Természetesen ezen felül is rendeznek országos megemlékezéseket, melyek bennem a régi május elsejék hangulatát idézik. Bár itt nem kötelező megjelenni, mégis hatalmas tömegek gyűlnek össze (és nem a potya sörért, és virsliért, ami a mi régi felvonulásainkon az egyetlen ösztönző tényező volt, hogy kimenjünk).

Mint tegnap írtam, én személyesen nem tapasztaltam meg a fenti jelenség általánosságát (csak a mi buszunk állt meg), de ennek valószínűleg az lehetett az oka, hogy éppen lakott területen kívül, egy autóúton voltunk a nevezetes időpontban, a forgalom sem volt túl nagy, és a többi autót valószínűleg mind külföldiek vezették....

Az alábbiakban egy képes, videós összeállítást mutatok Nektek a tegnapi napról. A képek a Hürriyet (Szabadság) című újság internetes oldaláról származnak, a videók pedig ugyanennek a webTV oldaláról.

 

november 10. 9 óra 5 perc, Boszporusz híd, Istanbul :

Rendezvények országszerte :


         Ankara - Anitkabir Ankara - Anitkabir november 10. 9:05 november 10. 9:05 november 10. 9:05 november 10. 9:05 november 10. 9:05 november 10. 9:05 november 10. 9:05 november 10. 9:05 november 10. 9:05 november 10. 9:05 november 10. 9:05 november 10. 9:05 november 10. 9:05 november 10. 9:05 november 10. 9:05 november 10. 9:05 november 10. 9:05 november 10. 9:05

november 10. 9 óra 5 perc, Atatürk reptér, Istanbul :

Izmiri öbölben személyesen jelent meg a víz felett Atatürk (hologramja) :

Megvan a félmilliomodik látogató!
ha5oj - november 10 2013 20:57:40
Ankara news

500 000 látogató a weblapon!

Hírek képei: 500000.jpgReggel, amikor ma útrakeltünk, még egy picivel e szép kerek szám alatt mutatott a számláló.

A reggeli kávé után dolmuş-ra pattantunk, és mentünk a találkozó helyre Kızılay-ba, a hét végi kirándulásra az ankarai túrista csapattal. Reggeli a buszon - finom meleg börek, és frissen facsart narancslé után Kazan falu felé vettük az irányt. Mivel ma van Atatürk halálának 75. évfordulója, kíváncsian vártuk a 9 óra 5 percet - az évforduló percét - , amikor is az eddigi hallomásaink alapján 1 percre megáll az élet Törökországban, az autók félre húzódnak, és egy percen keresztül dudálnak.  Legalábbis eddig így hallottuk másoktól (a török nyelvben egy külön igeidő van erre az esetre: az elbeszélő - avagy bizonytalan - múltidő, melynek állítását mástól hallottam, tehát vagy igaz, vagy nem, garanciát nem vállalok az igazságtartalomért), de hát ilyen hajnali időpontban máskor kinek van kedve lemenni az utcára, ezt lecsekkolni. Eljött a perc, buszunk félre is állt, mindenki leszállt, és vigyázba vágta magát. A sofőr egy rövid, de jelentőségteljes dudaszóval adta tudtára az utasoknak, hogy itt az idő. Az úton közlekedő néhány autó viszont haladt tovább, csak néhány jelezte a dudával, hogy tudja miről van szó.

Na de ez egy véletlen egybe esés csupán - bár lehet, hogy pont ekkor fordult át a számláló 499 999-ről. És ez a bejegyzés nem is ezért íródik. Mire hazaértünk, már jócskán sötét volt. A számláló viszont bőven felette járt a félmilliónak!

Ezúton szeretnénk megköszönni (szerencsére) szűnni nem akaró érdeklődéseteket, akik visszatérve olvassátok írásainkat.

A tavasz és a nyár folyamán ismét sokfelé voltunk, rengeteg új élménnyel, fényképpel felfegyverkezve, melyeket rövidesen megosztunk Veletek (ez most nem fenyegetés akar lenni)! A Törökország régióit bemutató írások (is) jönnek, napokon belül.

Reméljük továbbra is kellemes időtöltés lesz olvasgatni az oldalainkat, és sokan jöttök majd megismerni ezt a csodálatos országot!

És még egy apró hír: aki számolja, már észrevehette, hogy az 1096 éjszaka, vagyis a három év rövidesen lejár. Szerencsére meghosszabbították a kintlétünket, így még újabb területeket fedezhetünk fel, és mutathatunk be Nektek ebből a hatalmas országból.

Jutka és Pisti

Javasolt megjelenítő felbontás: minimum 1280 * 720 ("szélesvásznú" kép)
A böngészőben a lapok helyes megjelenéséhez a JAVA-t és az ActivX vezérlőket engedélyezni kell!
Az oldalon megjelenő írások, fotók a szerzők tulajdonát képezik. Azokat kizárólag engedéllyel, változatlan formában és tartalommal, a forrás megjelölésével lehet felhasználni!

New-Zealand - Új-Zéland

Türkiye - Törökország


Űr időjárás - Space weather


Hullámterjedési előrejelzés by: HA8KUC

HAM RADIO

    DXcluster     ReversBeacon

hallgasd a rádióamatőröket WEB-en: websdr.hu

Solar-Terrestial data

MASAT-1 a magyar műholdEurópai repülőjáratok online térképe

Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

ha5oj 
08/12/2017 07:37
Sziasztok! Január végéig - kb hetente változó QTH-ról ZL/HA5OJ hívójellel vagyok hallható. Magyar idő szerint reggel 6-7 órától 12-13 óráig, valamint este 8-9 óra között. Időeltolódás +12 óra az én javamra! 7-50MHz között 100W és vertical.

ha5oj 
27/07/2016 00:08
Sziasztok! július 24-től augusztus 5-ig ZA/HA5OJ hívójellel vagyok hallható az esti órákban, CW üzemmódban a 7MHz feletti sávokban!

ha5oj 
11/04/2016 17:19
Hi Ed! Én is köszönöm, örültem, hogy sikerült! 5AUC-t sajnos csak egyszer hallottam, nem az övé volt a freki....pedig jól szólt

11/04/2016 16:02
Kösz a HSK qso-t!

22/01/2016 15:13
Köszönöm.

ha5oj 
21/01/2016 21:04
Ed, még folyik az értékelés, rövidesen meglesznek az előzetes eredmények!

19/01/2016 06:24
Még nincsenek előzetes eredmények a honlapon. Ha megvan, küldd el a címemre.

ha5oj 
18/01/2016 22:29
Az értékelésben veszek részt...... utóellenőrzök. Na meg a weblapra teszem fel az elfogadott anyagot.

18/01/2016 09:44
Te csinálod az RHBP-t?

ha5oj 
12/01/2016 10:35
Lesz hívójel is (addig pedig a CEPT: YU/HA5OJ). Már nyomozgatok a neten, hogy a belgrádi klubok közül van-e, ahol magyarul (is) beszél valaki...... eddig sikertelenül, bár több klubot találtam. (azt gondoltam, Nándorfehérváron még vannak magyarok dühös )

ha5oj 
12/01/2016 10:32
Hali Ed! Eddig összesen 2 hetet voltunk Belgrádban (decemberben), majd otthon karácsony, újév, itteni karácsony. Tegnap előtt jöttünk vissza. Most már van internet is. Az antenna helye megvan a tetőn, rövidesen felkerül. A rádió addig a sarokban pihen Smile

10/01/2016 07:15
YU1CA, Belgrád. Van ott is élet.....

09/01/2016 19:55
Lesz hívójeled is? A rádiód megvan még? röhög

ha5oj 
04/01/2016 10:13
Átköltöztünk Belgrádba, de Törökország a szívünköz nőtt (eddig is ott volt a török zászló a macedónnal) taps

04/01/2016 01:58
Akkor most honnan is????

Mi nem bagózunk....
....ugye te sem?
Nemdohányzó honlap - www.dohányzás.hu