Magyarország - Macaristan - Мађарска

Navigáció
Főoldal
Törökország
Főzőcske
Rádióamatőr
Geocaching
Bütykölős
Fotó galéria
Videó galéria
Fórumok
Letöltések
Linkgyűjtemény
Hír kategóriák
Kapcsolatfelvétel
Vendégkönyv
Keresés
Világóra
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
____________________________
Regisztráció és bejelentkezés után az alábbi többlet funkciók érhetőek el:

- ÜZENŐFAL: írhatsz az üzenőfalra
- FÓRUM: írhatsz a változatos témájú fórumokon
- CHAT: chat-elhetsz a bejelentkezett tagokkal
- HOZZÁSZÓLÁS: megjegyzést írhatsz a cikkekhez, hírekhez
- HÍRLEVÉL: ha feliratkozol, az új tartalmakról automatikus értesítést kapsz az e-mail címedre. Max. napi 1 levél!

Az automatikus regisztrálást - a megszaporodott spammerek miatt - felfüggesztettem! Ha regisztrálni szeretnél, írj egy levelet a kapcsolatfelvétel menüpontban a felhasználó neved, és e-mail címed megjelölésével.
Hírlevél
Ha fel szeretnél írtakozni előbb regisztrálj az oldalon.
Legújabb cikkek
07. Nőnapi tél - A...
08. gözleme - videó
06. Parkok, múzeum...
05. Ulus, óvárosi ...
02. Bosszantó, hog...
Fórumtémák
Legújabb témák
Törökország
TA0 - IOTA AS-154 - ...
Tisztességes munka m...
"török-magyarok" gye...
BURABU 2011 fejtörő
Legnépszerűbb témák
Nincs létrehozva fórumtéma
____________________________

Legújabb hozzászólások megjelenítése ____________________________

Az oldal látogatói:
Látogatók száma
Google PageRank
infó Rólad
IP

A weblaphoz a tárhelyet a VIACOM kft biztosítja
__________________________
from hungarian language translate to:

törökországi élményeinket a TÖRÖKORSZÁG menü alatt olvashatod .

Örömmel olvasnánk a VENDÉGKÖNYV-ben a honlappal kapcsolatos véleményed, javaslatod.
TC 0 KLH - HAM meeting in Kefken Light House
ha5oj - július 30 2012 22:07:11
HAM - rádióamatőr (sonkarádió)

TC 0 KLH
Tango Charlie Sıfır Kefken Light House

Egy kis meglepit csináltunk a török rádióamatőr fiúknak.....

Hírek képei: tc0klh_1.jpg

Tavaly nyáron elhatároztuk néhányan, hogy idén az IOTA (Islands On The Air - szigetek a rádióhullámokon) rádióamatőr versenyre kitelepülünk egy Fekete tengeren levő lakatlan török szigetre, Giresunra, egy hetet intenzíven rádiózni. Az "extra szépség", hogy az IOTA rendszerben az AS-154 számhoz ez az egyetlen sziget tartozik, így igazi rádióamatőr csemege! A kis magyar csapat pillanatok alatt összeállt, HA5BWW Ed, HA5MA Laci, HA7PC Karl, HA8KW Feco, és én HA5OJ / TB2ZHI Pisti. Megkezdődött a szervezés, egyeztetés a TCSWAT rádióklubbal, melynek több Giresun városi tagja van - a város a szigettel "szemben" a szárazföldön van. Azonnal felajánlották a technikai segítséget, így két fő probléma, a szigetre kijutás, és az áramellátás megoldódott. A lelkes kis társaság egy része is velünk tartott volna a szigetre, így már magyar-török rádiós expedíciót terveztünk. A török rádióamatőr társak TA2RX Bekir, TA7EB Ali, és TA7EM Ali lettek volna. Szponzori támogatás is akadt, a DUNAX kft-től antennákat, a RÁDIÓTECHNIKA szerkesztőségétől pedig koax kábelt kaptunk az antennák táplálására. A QSL lapok legyártására is kaptunk igéretet, így a saját rádióinkkal már minden technikai feltétel meg volt. Mivel a sziget lakatlan, és részlegesen védett terület, így engedélyt kellett kérni a hatóságoktól, hogy egy hétig ott sátrazhassunk, rádiózhassunk. Ez azonban sajnos nem járt sikerrel, idén nyár elején elutasították a kérvényünket, arra hivatkozva, hogy a szigeten régészeti ásatások folynak. Sajnos az idő rövidsége miatt már nem tudtunk "további kapcsolatok után nyomozni", így az expedíciót lefújtuk. Hírek képei: tc0klh_2.jpg A térképen nézelődve fedeztem fel a Fekete tenger másik szigetét (igen, mindössze két sziget van a Fekete tengeren!!) Kefken szigetet. Erre a szigetre, a verseny idejére már szerveztek a török fiúk egy rövid kitelepülést, így felmerült, hogy esetleg mi is betársulhatunk-e oly' módon, hogy a tervezett 8 napot ott töltsük. A fiúk - élükön TA1HZ Aydın-nal lelkesen fogadták, hogy egy morzés csapat csatlakozzon hozzájuk, de azt már sajnos nem tudták megszervezni, hogy hosszabban ott maradhassunk. Egy hétvégére Magyarországról ideutazni viszont nem túl költséghatékony mulatság lenne, így idén ez az akció sajnos végképp elmaradt. 

Hírek képei: tc0klh_5.jpgAz elmúlt hétvégén - döglesztő meleg közepette - elérkezett az IOTA verseny időpontja. Ezt kis noszogatásnak véve, úgy szerveztük a hétvégi programot, hogy a Fekete tengerben lubickolunk egy kicsit, és vasárnap délelőtt meglátogatjuk a rádiós társaságot a szigeten. Az ötletet tett követte, szállást két faluval nyugatabbra, Kerpe-n találtunk. A szombati nap lubickolással és pecsenyére süléssel telt el, vasárnap délelőtt pedig irány Cebeci, a Kefken szigethez legközelebbi falu. A csónak kikötőben nézelődtünk, hogy kit tudnánk rávenni, hogy vigyen át, és várjon is meg, amíg vissza nem jövünk. A képen látható "Titanik" nevű teknőben nem sok bizodalmunk volt - rossz ómen egy ilyen név! (a teknő megnevezésen kéretik nem kacarászni, törökül a csónak = tekne !! - gyűlnek a közös szavak, lassan összeáll egy szótárra való)

Hírek képei: tc0klh_3.jpgHírek képei: tc0klh_4.jpgVégül különös szerencsével, egy kisebb török társaság is éppen a szigetre indult, betársultunk melléjük. A világító tornyot nem volt nehéz megtalálni, rendesen kiemelkedett a környezetéből. A fiúk - TA2RX Bekir, és TA1HZ Aydın, éppen legújabb szerzeményüket, egy néhány hete Friedrichshafen-ben vásárolt spider-beam-et próbálgattak, miközben egyik társuk aktívan gyártotta az összeköttetéseket a hevenyészett adószobában. Volt rendes meglepetés, amikor bemutatkoztunk! Rövid beszélgetés - elvégre Ők versenyezni jöttek, tehát nem raboljuk a versenyidőt - és egy hideg üdítő kíséretében abban maradtunk, hogy a terveket nem adjuk fel, talán jövő nyárig sikerül megszerezni az engedélyeket Giresun szigetére, vagy ha nem, másod opcióként Kefken is szóba jöhet.

A tenger mellett minden halász tudja, hogy a "lepényhal először, a remény-hal meg utoljára", így nem adjuk fel a reményt..... HA-TA IOTA-DX expedition, in next year!

Végezetül egy pár perces videó a szigetre jutásról, a beszélgetésről, néhány verseny összeköttetésről és a sziget egy csendes öbléről, amit a helyiek egyszerűen csak Galapagos island néven emlegetnek:


A videóra kettőt kattintva teljes képernyőre nyílik.


Ha véletlenül a böngésződ nem tudná lejátszani a videot, megnézheted a VIDEO menüben,
vagy MPEG formában innen letöltheted (72MB)


Hozzászólások
#1 | ha5bww - július 31 2012 10:47:25
Tetszett!taps
A török fiúk nagyon szimpatikusnak tűnnek. Azt hiszem, 1-2 jó CW-ssel a világot megvernék. Az külön jó, hogy viszonylag szép az angoljuk.
Ami megnyugtat (nekem jelent valamit!) TCSWAT
Talán jövőre....
#2 | HA8KW - július 31 2012 11:50:52
Sziasztok!
Pisti, én csak egy fekete téglalapot látok, a videót nem...Mi lehet a probléma nálam?
73,
Feco, HA8KW
#3 | ha5oj - július 31 2012 13:32:47
Szia Feco!
Lehet, hogy nincs feltelepítve a böngésződre a megjelenítő plug-in? Általában, amikor a böngésző találkozik egy olyan megjelenítendő elemmel, aminek a lejátszóját nem ismeri, szólni szokott, hogy engedd meg neki a telepítést. Ez egy .wmv file, az elterjedt mediaplayer plugin le szokta játszani. internet explorerrel, firefox-szal, chrome-mal és opera-val teszteltem, mindegyik lejátszotta. Az autostart ki van kapcsolva (mert Ede nem csípi....hi), kézzel kell indítani a lejátszást a fekete téglalap alatti "lejátszó gombbal".
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték

Javasolt megjelenítő felbontás: minimum 1280 * 720 ("szélesvásznú" kép)
A böngészőben a lapok helyes megjelenéséhez a JAVA-t és az ActivX vezérlőket engedélyezni kell!
Az oldalon megjelenő írások, fotók a szerzők tulajdonát képezik. Azokat kizárólag engedéllyel, változatlan formában és tartalommal, a forrás megjelölésével lehet felhasználni!

Türkiye - Törökország

Current time in Ankara, Turkey

Űr időjárás - Space weather


Hullámterjedési előrejelzés by: HA8KUC

HAM RADIO

    DXcluster     ReversBeacon

hallgasd a rádióamatőröket WEB-en: websdr.hu

Solar-Terrestial data

Európai repülőjáratok online térképe

Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

ha5oj 
08/12/2017 07:37
Sziasztok! Január végéig - kb hetente változó QTH-ról ZL/HA5OJ hívójellel vagyok hallható. Magyar idő szerint reggel 6-7 órától 12-13 óráig, valamint este 8-9 óra között. Időeltolódás +12 óra az én javamra! 7-50MHz között 100W és vertical.

ha5oj 
27/07/2016 00:08
Sziasztok! július 24-től augusztus 5-ig ZA/HA5OJ hívójellel vagyok hallható az esti órákban, CW üzemmódban a 7MHz feletti sávokban!

ha5oj 
11/04/2016 17:19
Hi Ed! Én is köszönöm, örültem, hogy sikerült! 5AUC-t sajnos csak egyszer hallottam, nem az övé volt a freki....pedig jól szólt

11/04/2016 16:02
Kösz a HSK qso-t!

22/01/2016 15:13
Köszönöm.

ha5oj 
21/01/2016 21:04
Ed, még folyik az értékelés, rövidesen meglesznek az előzetes eredmények!

19/01/2016 06:24
Még nincsenek előzetes eredmények a honlapon. Ha megvan, küldd el a címemre.

ha5oj 
18/01/2016 22:29
Az értékelésben veszek részt...... utóellenőrzök. Na meg a weblapra teszem fel az elfogadott anyagot.

18/01/2016 09:44
Te csinálod az RHBP-t?

ha5oj 
12/01/2016 10:35
Lesz hívójel is (addig pedig a CEPT: YU/HA5OJ). Már nyomozgatok a neten, hogy a belgrádi klubok közül van-e, ahol magyarul (is) beszél valaki...... eddig sikertelenül, bár több klubot találtam. (azt gondoltam, Nándorfehérváron még vannak magyarok dühös )

ha5oj 
12/01/2016 10:32
Hali Ed! Eddig összesen 2 hetet voltunk Belgrádban (decemberben), majd otthon karácsony, újév, itteni karácsony. Tegnap előtt jöttünk vissza. Most már van internet is. Az antenna helye megvan a tetőn, rövidesen felkerül. A rádió addig a sarokban pihen Smile

10/01/2016 07:15
YU1CA, Belgrád. Van ott is élet.....

09/01/2016 19:55
Lesz hívójeled is? A rádiód megvan még? röhög

ha5oj 
04/01/2016 10:13
Átköltöztünk Belgrádba, de Törökország a szívünköz nőtt (eddig is ott volt a török zászló a macedónnal) taps

04/01/2016 01:58
Akkor most honnan is????

Mi nem bagózunk....
....ugye te sem?
Nemdohányzó honlap - www.dohányzás.hu