Megvan a félmilliomodik látogató!
Írta: ha5oj - Dátum: November 10 2013 20:57:40

500 000 látogató a weblapon!

Hírek képei: 500000.jpgReggel, amikor ma útrakeltünk, még egy picivel e szép kerek szám alatt mutatott a számláló.

A reggeli kávé után dolmuş-ra pattantunk, és mentünk a találkozó helyre Kızılay-ba, a hét végi kirándulásra az ankarai túrista csapattal. Reggeli a buszon - finom meleg börek, és frissen facsart narancslé után Kazan falu felé vettük az irányt. Mivel ma van Atatürk halálának 75. évfordulója, kíváncsian vártuk a 9 óra 5 percet - az évforduló percét - , amikor is az eddigi hallomásaink alapján 1 percre megáll az élet Törökországban, az autók félre húzódnak, és egy percen keresztül dudálnak.  Legalábbis eddig így hallottuk másoktól (a török nyelvben egy külön igeidő van erre az esetre: az elbeszélő - avagy bizonytalan - múltidő, melynek állítását mástól hallottam, tehát vagy igaz, vagy nem, garanciát nem vállalok az igazságtartalomért), de hát ilyen hajnali időpontban máskor kinek van kedve lemenni az utcára, ezt lecsekkolni. Eljött a perc, buszunk félre is állt, mindenki leszállt, és vigyázba vágta magát. A sofőr egy rövid, de jelentőségteljes dudaszóval adta tudtára az utasoknak, hogy itt az idő. Az úton közlekedő néhány autó viszont haladt tovább, csak néhány jelezte a dudával, hogy tudja miről van szó.

Na de ez egy véletlen egybe esés csupán - bár lehet, hogy pont ekkor fordult át a számláló 499 999-ről. És ez a bejegyzés nem is ezért íródik. Mire hazaértünk, már jócskán sötét volt. A számláló viszont bőven felette járt a félmilliónak!

Ezúton szeretnénk megköszönni (szerencsére) szűnni nem akaró érdeklődéseteket, akik visszatérve olvassátok írásainkat.

A tavasz és a nyár folyamán ismét sokfelé voltunk, rengeteg új élménnyel, fényképpel felfegyverkezve, melyeket rövidesen megosztunk Veletek (ez most nem fenyegetés akar lenni)! A Törökország régióit bemutató írások (is) jönnek, napokon belül.

Reméljük továbbra is kellemes időtöltés lesz olvasgatni az oldalainkat, és sokan jöttök majd megismerni ezt a csodálatos országot!

És még egy apró hír: aki számolja, már észrevehette, hogy az 1096 éjszaka, vagyis a három év rövidesen lejár. Szerencsére meghosszabbították a kintlétünket, így még újabb területeket fedezhetünk fel, és mutathatunk be Nektek ebből a hatalmas országból.

Jutka és Pisti