Elektronikusan igényelhető a török vízum!
Írta: ha5oj - Dátum: Május 07 2013 12:18:52

 

Magyarország-Törökország
Elektronikusan igényelhető a török vízum

    Budapest, 2013. május 7., kedd (MTI) - Törökország bevezette az elektronikusan igényelhető, többszöri belépésre jogosító vízumot (e-Visa) - közölte a Külügyminisztérium kedden az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint a magyar turistáknak és üzletembereknek nem kell sorban állniuk a határátkelőhelyeken a vízum kérelmezéséhez, hanem igényüket a török külügyminisztérium által fenntartott, angol nyelven is elérhető honlapon - https://www.evisa.gov.tr/en - néhány személyes adat, valamint a beutazás dátumának megadásával jelezhetik.
    A Master/Visa bankkártyával történő online fizetés és a vízum engedélyezése után a vízum letölthető, a visszaigazolást az ügyfél maga nyomtatja ki. Az oldalon felhívják a figyelmet arra, hogy az újonnan bevezetett e-Visa is 6 hónapon belül 90 napig jogosít törökországi tartózkodásra.
    Ugyanakkor megmarad a korábbi lehetőség is, hogy a turista és az üzleti célú vízumot az utazók a határátkelőhelyeken (repülőtereken) vegyék fel. A vízum kérelmezésekor megadott első belépési időpont nem köti a magyar utasokat, a regisztrálást követő 6 hónapon belül bármikor beutazhatnak a Török Köztársaság területére - olvasható a közleményben.

bki \ bhi

MTI 2013. május 7., kedd 9:30