negyed millió
Írta: ha5oj - Dátum: Február 25 2013 16:55:41

250 000,  azaz negyed millió

Hírek képei: 250000.jpgSzép kerek szám, de sajnos nem euróban értendő, és nem a következő fejtörő főnyereménye lesz - nem nyertünk a lottón ezen a héten sem. Persze úgy sokkal szebb lenne, de azért az oldal látogatói számának sem rossz!

Először is köszönjük mindenkinek, akik rendszeresen visszatérnek olvasgatni az 1096 éjszaka meséit, törökországi kalandjainkat!

Bő két évvel ezelőtt jöttünk ki Törökországba, és az első helyi nehézségek lekűzdése után, 2011. március 8.-án indult el a honlap, került fel az első írás. Elsősorban azért csináltuk, hogy az otthon maradt szeretteinknek, barátainknak hírt adjunk magunkról, meséljünk az itteni történésekről. Akkor még nem gondoltuk volna, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi látogatónk lesz. Azt pedig pláne nem gondoltuk, hogy a családon és barátokon kívül is ilyen sokan olvasgattok minket. Három hónap alatt elértük a 10000 látogatót, 14 hónap alatt a 100000-et, és ma délelőtt, 23 hónap és 20 nap, vagyis szűk két év alatt meglett a 250000. azaz negyed-milliomodik látogató is! Jó, jó, tudom ennek a számnak egy jelentős részébe besegítettek a "kereső motorok" (Google és társai) is, de a szerver statisztika szerint ezek forgalma csupán 7,54% volt.

A látogatók 61 országból jöttek, bár ennek a számnak nagy része valószínűleg véletlen találat lehetett, mivel az oldal csak magyar nyelvű. Igaz a tetején be van építve a google translator is, de avval fordítva nem lehet nagy élvezet olvasgatni. Ezekből az országokból viszont vannak azért visszatérő vendégek is néhány városból. A legforgalmasabb természetesen Magyarország, onnan is Budapest és Pest megye. Ez várható is volt, hiszen legtöbb ismerősünk ott él. A többi országból egy pici statisztika, visszatérő városok szerint: Törökországból: (Ankarán kívül) Istanbul és Antalya. USA: Texas/Dallas és California/MontenView. Szlovákia: Bratislava. Románia: Bihor/Oradea és Hargita/Székelyudvarhely. Németország: Berlin. Szerbia: Vojvodina/NoviSad. És Lengyelország: Wielkoposkie/Poznan. Ez utóbbi kicsit a bögyömben van, ugyanis egy "spam generátor", aki vagy ami naponta 15-20 regisztrációval próbálkozik.....és nem unja meg (ugyanarról az IP címről, tehát Őt csak egy látogatónak számolja naponta a honlap. Amikor beengedtem a regisztrációját, azonnal tele szemetelte viagra reklámmal a kommenteket.)! Ezek voltak a legtöbbször visszatérő olvasók, valószínűleg magyarok. Kíváncsiak  lennénk, hogy a fentiek közül kiket takar az adott város! Ne fogjátok vissza magatokat, regisztráljatok, és írjatok nekünk a cikkek kommentjeiben!

Ennyi bevezető után pedig nézzük, hogy a két év tapasztalata alapján mit fogtok a jövőben találni ezen a honlapon.

Először is, mivel már kezdjük megismerni az országot, nagyon sok helyen jártunk már, szeretnénk mindenkit arra bíztatni, hogy ne féljen Törökországtól, gyertek ide nyaralni, pihenni. A hazai utazási irodák kínálatában kizárólag a Földközi tengeri partvidék, abból is Antalya és szűk környezete szerepel.....no és természetesen Istanbul, mint a "fő török látnivaló". Pedig ez a hatalmas ország nem csak ebből a két városból áll! Aki nem csak arra vágyik, hogy egy "all incusive" tengerparti szállodában két héten keresztül a vízben áztassa magát kebabot falatozva és rakit kortyolgatva, azoknak lesz néhány hasznos tanácsunk!

A TÖRÖKORSZÁG menüpontban már átszerveztem a bejegyzések főcímeit, Törökország 7 fő régiója szerint (térképpel segítve). Az elmúlt két évben ezek közül már nagyon sok helyen megfordultunk, így személyes tapasztalataink vannak. Ezeket szeretnénk megosztani Veletek, és hogy könnyebb legyen a választás - áttekinthetőbb legyen - a régiók szerint csoportosítjuk a városokat, látnivalókat. A kirándulásainkból a keleti régió még hiányzik, de reméljük előbb-utóbb oda is sikerül eljutnunk, és arról a részről is írhatunk.

A fenti menüpont alatt próbálunk segítséget nyújtani az uticél kiválasztásához, az adott hely környékén levő - általában fél-egy napos kirándulásokkal bejárható - látnivalókról, nevezetességekről. Lesz szó a szálláshelyekről (az all inklusive kivételével), az egyéni és tömegközlekedésről, az éttermek kínálatáról, a neveik alapján egzotikusnak tűnő ételekről, és lesz egy kis utiszótár a nyaralás alatt szükséges szavakkal, mondatokkal.

Még van idő nyárig, reméljük sikerül kedvet csinálnunk ehhez a csodálatos, és hatalmas országhoz, és ide jöttök eltölteni a nyári szabadságotokat. Aki pedig egyszer már járt itt, egész biztosan visszatérő vendég lesz!

Még egyszer köszönjük a lelkes figyelmeteket, igyekszünk hasznos és az eddig megszokott stílusú írásokkal meghálálni! Ha kérdésetek van, írjatok (regisztráció után) a cikkek kommentjeiben, használjátok a fórumokat! A friss olvasnivalókból előzetes mindig lesz a címoldalon is, és továbbra is lesznek rádióamatőr, geocaching, és világűrből jövő hírek is, ahogy a lap tetején a mottóban írjuk: "...a bakancsos túrázástól az atomfizikáig..."

üdv: Jutka és Pisti