Atatürk - Budapesten is!
Írta: ha5oj - Dátum: Szeptember 29 2012 17:46:24

Ankarában - pontosabban egész Törökországban - már hiányérzetünk támad, ha 500 méteren belül nem látunk Atatürk szobrot vagy képet.

Hírek képei: ataturkpark1.jpgNéhány perce olvastam a hírt az MTI honlapján, hogy már Budapesten sem fog hiányozni a Törökök Atyja, legalábbis, ha Kispesten járunk:


Dr. Salih Kenan Şahin Pendik polgármestere (Pendik İstanbul egy városrésze, 609535 lakos, 188,8km2 , Kispest testvérvárosa) és Tarnai Richárd, Kispest országgyűlési képviselője felavatják Mustafa Kemal Atatürk szobrát az Emlékpark névadási és szoboravatási ünnepségén Kispesten 2012. szeptember 29-én.

 

Hírek képei: ataturkpark2.jpgGajda Péter, a XIX. kerület polgármestere arról tájékoztatta az MTI-t, hogy délelőtt az eredeti tervek szerint Kemal Atatürkről nevezték el a Fő utca Üllői úti végén található pihenőparkot. Szavai szerint az ünnepség békés volt, s bízik abban, hogy a park "leginkább a békéről, barátságról és a testvérvárosi együttműködésről fog szólni". A pihenőparkot a kerületi önkormányzat mintegy 73 millió forintból alakította ki. A fejlesztés után 3600 négyzetméterrel nőtt a kispesti zöldfelületek nagysága, összesen harminc négyzetméteren virágágyakat alakítottak ki és több mint ezer cserjét, valamint 54 örökbe fogadható fát ültettek. Emellett automata locsolóhálózatot építettek ki és 17 új lámpaoszlop van a területen. Hét belső világítású infopultban régi kispesti fotók láthatók, továbbá padokat, biciklitárolókat helyeztek ki és ivókutat építettek.

MTI Fotó: Marjai János

forrás: www.mti.hu

Hírek képei: kispest_logo.jpgHírek képei: pendik_logo.jpg

Budapest - Kispest                                       İstanbul - Pendik