Fejtörő 2.
Írta: ha5oj - Dátum: Június 14 2012 21:02:10

Mi ez az izé ???

Hírek képei: quiz3.jpg

Törökországban mindenhol van bazár, a legkisebb faluban is. Ezeken a helyeken minden elképzelhető, sőt elképzelhetetlen eszközt, hasznos holmit lehet vásárolni. A bazár azért jobb, mint a bolt, mert itt lehet alkudozni. Ha kellően komoly vevőnek nézel ki, akkor az alkudozás egy tea mellett megy végbe......és a végén mindig meg lehet egyezni a reális árban. Aztán később el lehet gondolkozni azon, hogy egyáltalán mi is az, amit vettél, és szükséged van-e egyáltalán rá?

Beypazarı-ban a Répa Fesztiválon is volt bazár. Egy bácsi fennhangon árulta a képen látható portékáját. Sokáig néztem, hogy mi lehet ez a kis műanyag izé? Szerencsémre a bácsi bemutatta, hogy mire lehet használni. Rögtön úgy döntöttem, hogy ebből nekünk kell! Meg a családnak is!

A találós kérdés: Mi ez a szerkenytyű, mire és hogyan lehet használni?

Lehet megmozgatni a fantáziát, munkára bírni a kis szürke sejteket!

Természetesen csak az eszköz eredeti céljának megfelelő választ fogadom el!

 

Hírek képei: quiz1.jpgHírek képei: quiz2.jpg

Az első megfejtő jutalma egy darab, a képen látható izé, melyet postai úton juttatok el a címére.

Megfejtéseket a "hozzászólások" alatt lehet beküldeni (Hozzászólást csak bejelentkezés után lehet írni. Ha még nem regisztráltál, most épp itt az ideje, hogy megtedd!)

Természetesen egy megfejtőtől több válasz is érkezhet, a jutalom a sorszám szerinti első megfejtőé.

MEGFEJTÉS / EREDMÉNY HIRDETÉS:

Hírek képei: quiz4.jpg

Mivel 12 pont egy tucat, ezért ennyi napot vártam az eredményhirdetéssel. Igaz, sokkal hamarabb megtehettem volna, hiszen a hibátlan megfejtés már az első nap megvolt, de vártam, hátha jön még néhány jó ötlet.... hadd kacarásszunk....

 

A nyertes tehát HA7PC user nevű (és hívójelű) olvasónk, Karesz (www.ha7pc.hu)

A roppant elmés szerkezet tehát egy citromlé készítő kézi készülék. Az alján levő fogazott résszel át kell fűrészelni a citrom héját (tudjátok, a legsárgább ragadozó madár), majd ezt a dugót kipiszkálva a csavarmenetmenet segítségével beletekerni a gépet a citromba. Ezután marokra fogva a citromot, egy erőteljes nyomásra már lehet is önteni a citromlevet a szerkenytű csőrén, mint az üvegből. A kupakot visszazárva és a hűtőben tartva a citromot, az nem szárad ki, nem penészedik meg (2 hét tesztelve).

Karesz, gratulálok, a nyereményt postán küldöm! (címet mail-en egyeztetünk)