Fórumtéma: HA5OJ :: Törökország

Írta: ha7at - Dátum: 04-04-2013 19:13
#1

Szervusz !
Két dolog iránt is érdeklődnék , SOTA Törökországban? facebookon találtam róla valamit.
A másik engedély igénylés Törökország ázsiai részére mi szükséges hozzá?
Legszebb nyaralásom Törökországban volt egyedül csavarogtam így könnyen tudtam barátkozni mindenki
nagyon rendes volt. Ezen voltam : http://termeszetb...antalyaban
geoládákat nem kerestem kint de azért szuper voltSmile

Írta: ha5oj - Dátum: 04-04-2013 19:33
#2

Szia Lajos!
Hegyek vannak rendesen....jobban mondva szinte csak hegyek vannak. Ennek ellenére nem nagyon hallottam eddig sota-s török állomásokat, de megpróbálok utána nézni, érdeklődni.
A túrista vízum érvényességi idejéig, tehát 3 hónapig lehet használni a magyar CEPT hívójelet (TAx/HA7AT), ha viszont ezt meghaladóan, tartósan kint tartózkodsz, akkor kell lakcím, és tartózkodási engedély. Amint megkapod a török tartózkodási engedélyt, annak birtokában, és annak érvényességi idejéig (de max 1 évre) lehet kérni a török rádióamatőr hatóságtól török hívójelet (TBxZxx formátum, a Z jelenti a "vendég" engedélyt). Ez az engedély akárhányszor meghosszabbítható, amíg a tartózkodási engedélyt meghosszabbítják. Mindkettő maximális hossza alkalmanként 1 év. Amikor bejössz az országba, célszerű a készüléke(i)d adatait egy papíron (esetleg az engedélykérő lapon) rögzíteni, és a határátlépéskor lepecsételtetni, hogy a vissza úton se legyen probléma (nem EU ország).
Egyébként nagyon szép ország, ha módodban áll, érdemes hosszabb időt itt csavarogni. A közlekedés nagyon jó, akár saját, vagy bérelt autóval, akár busszal, esetleg helyi repülő járatokkal. (jövő héten kezdem az útikalauzt ezzel a témával itt a honlapon)
73! Pisti

Írta: ha7at - Dátum: 04-04-2013 21:02
#3

Akkor ha jól értem nem kell semmi cept engedély érvényes.
Ismerem az utazást élvezet volt a villamos, a busz is korrektek voltak barátként több mint 200km-ert csavarogtam tömegközlekedéssel kerékpárral szuper volt .
Itt láttam a sotáról : http://www.facebo...SotaTurkey

Írta: ha5oj - Dátum: 04-04-2013 22:38
#4

Így van, ha 3 hónapnál nem maradsz tovább az országban, akkor nem kell külön engedély. A megszokott CEPT hívójel képzéshez képest egyetlen apró különbség, hogy az ország prefix és a körzetszám kell a saját hívójel elé (más országokban elég az ország prefix). Pl. Ankarában: TA2/HA7AT, európai rész: TA1/HA7AT, bármelyik sziget: TA0/HA7AT....stb.
www.ha5oj.hu/images/ta_korzetek_resize.jpg
...nagy méretű kép: http://www.ha5oj....rzetek.jpg

Szerkesztette: ha5oj - Dátum: 04-04-2013 22:48